sábado, 23 de septiembre de 2017

TURISME MUNDIALMENT ÈTIC

😋BON DIA TURISTES!😋


Com cada setmana, hui toca una nova entrada ad aquest nou blog d'animació turística per informar-vos de tot el que fem a les clases del IES JORDI DE SANT JORDI, a més d'events a banda que ens siguen interessants per vosaltres.

Com que la setmana passada ja ens posarem en context parlant de la història del Turisme, de com es va originar i com va anar evolucionant aquest, hui toca comentar la importància d’aquest hui en dia, ja que sa convertit en una de les principals inversions econòmiques de quasi tots els països del món. Els Governs s’han adonat que invertint en Turisme als seus territoris, fa que després açò es converteixca en uns importantíssims beneficis econòmics.

Un breu resum del que vull explicar es pot llegir en aquest paràgraf:

“La realitat és que el turisme contemporani ha crescut fins transformar-se en una potentíssima indústria, a la que cap país vols renunciar. Els beneficis econòmics són evidents, i els beneficis de marca, de construcció d’una marca també. [...] El turista és hui en dia algú que a més de proporcionar beneficis econòmics directes, serveix per comunicar la notícia que el país que ha visitat és mereixedor d’inversions, importacions i tota l’àmplia sèrie de transaccions econòmiques de la modernitat. És per això, que els Estats s’esforcen en la presentació dels seus països des del punt de vista més agradable possible”.
Faraldo, J.Mª, Rodriguez-López, C. (2013) Introducción a la historia del turismo. Madrid. Alianza Editorial.


Una vegada es van donar conter de aquest concepte, va nàixer el que hui en dia coneixem com Organització Mundial del Turisme (OMT), és l'organisme de les Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turismpe responsable, sostenible i accesible per a tots.

A partir d'aquest moment van nàixer l'aplicació del Codi Ètic Mundial per al Turisme, per a miaximitzar la contribució socioeconòmica del sector, minimitzant alhora els seus possibles impactes negatius, i aconseguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), encaminats a reduir la pobresa i a fomentar el desenvolupament sostenible a tot el món.

Imagen relacionada

Ací podem trobar els articles que expon la OMT com a codic etic mundial:


A més a més hem començat a classe un treball relacionat amb una proposta de desenvolupament turístic en un municipi que volgam, el qual haurem de trobar i nomenar les característiques que tinga i desenvoluparles per fer aquest territori ètica i sosteniblement més turístic.

Primerament trobem la fase 1: Proposta de desenvolupament turístic

fase 2: Anàlisi previ del territori
fase 3: Diagnòstic de la situació turística
fase 4: Formulació del pla d'acció
fase 5: Proposta de gestió del plà

Poc a poc anirem avançant per fases per finalitzar amb un treball professional i real que es poguera dur a terme, i d'aquesta manera practiquem un dels àmbits del tècnic en animació sociocultural i Túristica.

La propera setmana més! Que tingau bon cap de setmana !😃😚


No hay comentarios:

Publicar un comentario